Тіхановська поскаржилася на безуспішні спроби зв’язатися з Кремлем

Тіхановська поскаржилася на безуспішні спроби зв’язатися з Кремлем

Колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська дала відверте інтерв’ю.

Опозиціонер зізналася, що кілька разів намагалася вийти на зв’язок з Москвою. Політик поскаржилася, що їй так і не вдалося поговорити з ким-небудь з Кремля. Світлана припустила, що російська влада не хоче співпрацювати з білоруською опозицією.

“Нам ніхто не відповів”, – зазначила опозиціонер. На її думку, Москва зацікавлена ​​в тому, щоб Олександр Лукашенко покинув пост глави республіки, однак це не повинно “виглядати як перемога народу”.

Раніше російський дипломат Дмитро Мезенцев відкинув можливість діалогу Москви з лідером білоруської опозиції: “Це – внутрішньополітичне питання незалежної Білорусі”.

Вибори в республіці відбулися 9 серпня. За даними Центрвиборчкому, більшість голосів набрав Олександр Лукашенко. Його головний опонент Тіхановська отримала всього 10% підтримки.

Через кілька днів після голосування опозиціонер покинула Білорусію. В оточенні Світлани пояснили, що влада погрожувала їй та її рідним розправою, якщо вона терміново не виїде з країни.

Олександр Лукашенко пізніше спростував цю версію. Президент розповів, що учасники протесту хотіли вчинити замах на Світлану, і він допоміг їй в безпеки перебратися за кордон. “Стояло питання життя і смерті”, – підкреслив він.

Поділитись