Тіхановська попросила Меркель зв’язатися з Лукашенком, щоб забезпечити справедливі вибори

Тіхановська попросила Меркель зв’язатися з Лукашенком, щоб забезпечити справедливі вибори

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська звернулася до канцлера ФРН Ангели Меркель з проханням допомогти забезпечити справедливі вибори в країні, зв’язавшись з чинним главою держави Олександром Лукашенком.

“Пані Меркель, зв’яжіться з Лукашенком. Скажіть йому, що ми не хочемо війни”, – сказала вона в опублікованому в середу інтерв’ю німецькій газеті Bild. “Все, чого ми хочемо, – це справедливі вибори”, – додала вона.

Кандидат також розкритикувала Лукашенко, який, на її думку, “спустошив країну”. Одночасно Тіхановськаповідомила, що боїться за своє життя і відправила дітей за кордон з міркувань безпеки, оскільки отримала анонімний дзвінок з погрозами після того, як заявила про висунення своєї кандидатури.

Лукашенко, виступаючи 4 серпня з зверненням до народу і парламенту, заявив, що “ніхто не збирається красти нічиї голоси”. За його словами, він прийме будь-яке рішення виборців.

Шості президентські вибори в Білорусі пройдуть 9 серпня. 4 серпня почалося попереднє голосування, яке триватиме до 8 серпня.

Поділитись