Тіхановська: опозиція Білорусі «втратила вулиці»

Тіхановська: опозиція Білорусі «втратила вулиці»

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська в розмові з закордонними журналістами зізналася, що білоруська опозиція «втратила вулиці».

Вона висловила надію, що навесні акції протесту поновляться.

Я повинна визнати, що ми втратили вулиці, у нас немає можливості боротися з насильством режиму проти протестуючих – у них є зброя, у них є сила, так що так, на даний момент здається, що ми програли, – сказала опозиціонерка в бесіді з Le Temps.

Вона також зазначила, що процес не зупиняється і різні опозиційні об’єднання намагаються зв’язуватися між собою. Політик також підкреслила, що стратегія полягає в тому, щоб постійно тиснути на режим і поліпшити організацію самого процесу. За її словами, люди повинні бути впевнені у власній безпеці. Тільки тоді вони зможуть знову без страху боротися за свої права.

Раніше американський журнал Time опублікував список лідерів майбутнього, який складається з 100 фігурантів. До нього увійшли екс-кандидат на пост президента Білорусі Світлана Тіхановська, помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, виконавчий директор компанії Robinhood Влад (Володимир) Тєнєв і інші.

Подання 38-річної Тіхановської, яка стала єдиною представницею пострадянського простору в цьому списку, написав лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо. Його включили в даний список в 2019 році.

Поділитись