Тіхановська назвала своє головне завдання на майбутнє

Тіхановська назвала своє головне завдання на майбутнє

Колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська намір організувати команду, яка зайнялася б підготовкою до нових виборів глави держави.

“Моє завдання полягає в тому, щоб цю команду згуртувати, організувати і направити в потрібне русло, а саме на підготовку до нових, чесних і прозорих виборів”, – заявила вона в інтерв’ю німецькій медіакомпанії Deutsche Welle.

Тіхановська запевнила, що її команда готова до спілкування з усіма міжнародними партнерами. “Ми відкриті для всіх. Ми спілкуємося з усіма лідерами і представниками країн, які в цьому зацікавлені, і нікому не відмовимо в спілкуванні”, – запевнила екс-кандидат.

Президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Згідно з даними ЦВК, перемогу здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко, отримавши 80,10% голосів. Друге місце з 10,12% зайняла Світлана Тіхановська, яка не визнала результати виборів. Незабаром вона виїхала в Литву, де знаходиться в даний час. Відразу після підбиття підсумків голосування в містах Білорусі почалися масові акції протесту, які в перші дні вилилися в зіткнення з співробітниками органів правопорядку.

Поділитись