Тіхановська анонсувала продовження протестних акцій в Білорусі

Тіхановська анонсувала продовження протестних акцій в Білорусі

Екс-кандидат в президенти Білорусії Світлана Тіхановська в інтерв’ю телеканалу NHK в п’ятницю, 4 вересня, заявила, що протестні акції в Білорусі не закінчаться.


Вона підкреслила, що «сила» – в людях, які щодня виходять на демонстрації для чинення тиску на діючу владу. За її словами, протести «ніколи не припиняться». Тіхановська підкреслила, що її «душа з народом Білорусі» і вона готова повернутися в країну «на першому ж поїзді», якщо буде відчувати себе там у безпеці.

Також воназазначила, що «тісні зв’язки» президента Білорусі Олександра Лукашенко з Росією є «не дуже хорошим знаком», і вона побоюється, що Москва може втрутитися в ситуацію в її країні.

Раніше колишній кандидат, коментуючи минулу зустріч Лукашенка з прем’єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним, заявила, що будь-які домовленості чинного президента не матимуть сили в новому уряді.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Згідно з даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, Тіхановську підтримали 10,09% виборців.

Поділитись