Тестування ЗНО в Україні скасовано не буде

Тестування ЗНО в Україні скасовано не буде

В Україні відбудеться тестування  ЗНО, не зважаючі на пандемію, передає Newformat.info.

Про це йдеться на  Офіційній сторінці «Зе!команда» в Instagram:

“Розвінчуємо всі чутки та міфи з топ-теми останніх днів – ЗНО.  Але буде добровільним, щоби мінімізувати ризики нових заражень коронавірусом.
Президент Володимир Зеленський подав до Ради законопроект, який передбачає, що всі цьогорічні абітурієнти зможуть обирати, як отримати підсумкові оцінки і відповідні документи:
а) шляхом річного оцінювання;
б) шляхом проходження ДПА;
в) шляхом проходження ЗНО”.

Зазначається, що пандемія коронавірусу поки не відступає, щодня реєструють по 600-750 нових випадків. Водночас скасування ЗНО дійсно було б великим кроком назад у розвитку освітньої системи й загрожувало б поверненням корупції до університетів.

“Президент запропонував зважене, компромісне рішення. Абітурієнти та їхні батьки зможуть обрати оптимальний для себе варіант. Ті, хто вступатиме до ВНЗ, складе ЗНО, як і раніше (лише з поправкою на протиепідемічні заходи в місцях оцінювання). Ті, хто не думає вступати до університетів, отримають атестат і зможуть не приходити в пункти проведення ЗНО. Ті ж, хто хоче відкласти вступ до вишу на рік, зможуть цього року його не складати. Учні позбавляться «обязалівки» проходити оцінювання, щоби отримати документ про середню освіту”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись