Терористи атакували три нафтогазових об’єкта в Сирії

Терористи атакували три нафтогазових об’єкта в Сирії

Терористи напали на три промислових об’єкта в сирійській провінції Хомс. Про це повідомило на своїй сторінці в Facebook Міністерство нафти і мінеральних ресурсів Сирії.

За його інформацією, атакам піддалися нафтопереробний завод, розташований в місті Хомс (165 км на північ від Дамаска), а також газопереробні підприємства в Райяном і на Центральному плато.

“В результаті терористичних вилазок було завдано матеріальної шкоди і виведено з ладу кілька виробничих вузлів, – йдеться в повідомленні відомства. – Прибувши на місце рятувальні команди приступили до ремонтних робіт”. Дані про потерпілих не наводяться.

21 липня терористи влаштували диверсію на залізничній гілці, по якій слідував вантажний потяг з фосфатної рудою на сході провінції Хомс. В результаті вибуху електровоз зійшов з рейок і загорівся, працівники отримали поранення.

14 липня бойовики вивели з ладу в провінції Хомс трубопровід, що з’єднує родовище Еш-Шаєр з газопереробних заводів “Ебла”. Наслідки цієї аварії протягом тижня були усунені.

Поділитись