Тбіліська клініка готова прийняти Саакашвілі, який голодує вже 20 днів 

Тбіліська клініка готова прийняти Саакашвілі, який голодує вже 20 днів 

Співробітники Тбіліської клініки “Вівамед” готують окремий поверх для екс-президента Михайла Саакашвілі, якого в середу можуть перевезти з Руставської в’язниці, повідомляє телекомпанія “Пірвелі”.


До Саакашвілі у вівторок приїхав консиліум лікарів, створений за указом МОЗ. Пізніше консиліум провів зустріч з представниками Мін’юсту та рекомендував профілактичну госпіталізацію політика. Саакашвілі голодує вже 20 днів.

“Михайло Саакашвілі може бути переведений в клініку “Вівамед” сьогодні. Рекомендація була видана групою лікарів вчора після декількох годин обговорення. У клініці вже готуються до зустрічі з екс-президентом. За наявною інформацією, пустує п’ятий поверх будівлі, де Саакашвілі буде поміщений в ізольовану палату під наглядом конвойної служби. На місцях діють безпрецедентні заходи безпеки”, – повідомляє ТБ.

Незважаючи на рішення консиліуму лікарів, для госпіталізації необхідно підтвердження самого Саакашвілі.
Саакашвілі був затриманий в Грузії 1 жовтня, на батьківщині він проходить за кількома кримінальними справами. Екс-президента заочно засудили у справах про вбивство банкіра Сандро Гиргвліані і про побиття депутата Валерія Гелашвілі. У першому випадку Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі, в другому – до шести. Крім того, він є фігурантом справ про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року, про погром телекомпанії “Імеді” і про розтрату коштів з держбюджету – їх поки розглядають суди.

Поділитись