Танкер Delfi прибрали з пляжу Одеси

Танкер Delfi прибрали з пляжу Одеси

Танкер Delfi, який затонув біля одеського пляжу, підняли і відбуксирували. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Delfi покинув пляж Дельфін. Сумувати не будемо”, – написав він на своїй сторінці в Facebook уранці в четвер, 10 вересня.

Також він обнародував фото, на якому піднятий корабель у супроводі плавучого крану віддаляється від берега.

Як повідомлялося, глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований у п’ятницю, 4 вересня, повідомив, що роботи з підняття і стабілізації затонулого біля Одеси танкера Delfi (належить компанії Mister Drake PC) знову стали причиною розливу нафтопродуктів.

Раніше фахівці ТОВ “Краншип” 26 серпня 2020 року поставили затонулий біля одеського пляжу танкер Delfi на рівний кіль.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року – судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) оголосило конкурс на підйом затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем “Дельфін”, яку здійснювала компанія “Краншип” коштом “Бруклін-Київ”.

Поділитись