Таліби зобов’язали студенток афганських приватних університетів носити нікаби

Таліби зобов’язали студенток афганських приватних університетів носити нікаби

Рух “Талібан” зобов’язав дівчат, які відвідують приватні університети Афганістану, носити Абай – традиційні сукні, що закриває все тіло, і нікаби – головні убори, що покривають обличчя, з вузьким прорізом для очей, повідомляє агентство Франс Прес.

Таліби, які прийшли до влади в Афганістані, видали указ, в якому встановлюються правила відвідування навчальних закладів. Ці правила поширюються на приватні коледжі та університети, число яких в Афганістані різко зросла після закінчення правління “Талібану” в 2001 році.

Крім зовнішнього вигляду студенток, указ також встановлює правила проведення занять в навчальних закладах. Згідно з ним, дівчата повинні навчатися окремо від чоловіків і закінчувати заняття на п’ять хвилин раніше, щоб не зустрічатися з ними на виході з університету. Крім того, тільки жінки зможуть викладати студенткам, а якщо це неможливо, то “літні чоловіки” з хорошою репутацією.

Приватні університети в Афганістані відкриються сьогодні.

Раніше представники руху заявляли, що жінкам буде дозволено відвідувати навчальні заклади в хіджабах (головних уборах, що не покривають обличчя).

Поділитись