Таліби заявили про повне захоплення провінції Панджшер

Таліби заявили про повне захоплення провінції Панджшер

Афганська провінція Панджшер повністю перейшла під контроль “Талібану”, заявив представник руху Забіулла Муджахід в Twitter.

“Останній оплот ворогів-найманців, провінція Панджшер, повністю захоплений … Останні зусилля щодо забезпечення повної безпеки в країні також принесли результати, і провінція Панджшер перейшла під повний контроль Ісламського емірату (самоназва політичної системи талібів)”, – йдеться в публікації Муджахида.

Він додав, що деякі повстанці зазнали поразки в боях, інші бігли. Таліби запевнили жителів Панджшері, що не їх обмежувати.

На початку серпня “Талібан” на тлі виведення американських військ почав масований наступ на урядові сили в Афганістані. П’ятнадцятого серпня таліби увійшли в Кабул і взяли під контроль президентський палац.

Єдиною непідконтрольною їм провінцією залишався Панджшер на північний схід від столиці. Раніше на цьому тижні представник талібів Білал Карімі заявив, що регіон перейшов під контроль руху. ЗМІ в штаб-квартирі поліції в Кабулі стверджувало, що віце-президент Афганістану Амрулла Салех і лідер Сил опору Ахмад Масуд втікли.

Однак пізніше Салех спростував ці заяви, підкресливши, що опір триває, він не залишав країну і залишається в Панджшері.

Поділитись