Таліби направили шести країнам запрошення на оголошення складу уряду

Таліби направили шести країнам запрошення на оголошення складу уряду

Рух «Талібан» направило запрошення Туреччині, Китаю, Росії, Ірану, Пакистану та Катару на захід з нагоди оголошення складу уряду Афганістану.

Про це повідомляє в понеділок, 6 вересня, телеканал Al-Jazeera з посиланням на джерело в русі.

За його інформацією, завершені процедури, необхідні для оголошення про новий уряд. При цьому джерело уточнило, що «лідер руху залишиться на своєму посту» і буде «контролювати уряд».

Напередодні член комісії з питань культури руху Анамуллах Самангані заявив, що новий уряд в Афганістані стане інклюзивним та представлятиме все населення країни.

В суботу знову було прийнято рішення перенести термін оголошення складу нового уряду Афганістану – з 4 вересня на наступний тиждень.

15 серпня бойовики «Талібану» увійшли в Кабул, потім заявили про закінчення війни. 23 серпня повідомлялося про плани по формуванню ради, щоб управляти країною. Зазначалося, що в нього планують включити деяких членів попереднього уряду Афганістану.

30 серпня представник руху закликав міжнародне співтовариство допомогти Афганістану у розвитку економіки, охорони здоров’я та освіти. Він додав, що таліби не мають ніяких проблем ні з ким з представників афганського народу або будь-якими іншими сторонами.

1 вересня повідомлялося, що лідер руху «Талібан» Хайбатулла Ахундзаде очолить уряд Афганістану. За словами члена комісії руху по культурі Анамулли Самангані, зараз консультації по новому уряду країни майже завершені, також проведені необхідні обговорення щодо кабінету міністрів.

Поділитись