Так звану главу МЗС ДНР запідозрили в створенні терористичної організації

Так звану главу МЗС ДНР запідозрили в створенні терористичної організації

Генеральна прокуратура України підозрює так званого міністра закордонних справ самопроголошеної Донецької народної республіки Наталю Никонорову і омбудсмена ДНР Дарину Морозову в створенні терористичної організації.

Про це заявив заступник генпрокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. “Двадцятого серпня голова і активний члену “Спеціальної комісії з фіксації та збору доказів військових злочинів української влади в Донбасі”, так званого “міністра закордонних справ “ДНР”, “уповноваженому з прав людини ДНР”, а також голові та члену ГО “Справедлива захист” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею “Створення терористичної групи чи терористичної організації”, – наводить слова Матіоса прес-служба ГПУ України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

За словами військового прокурора, слідство встановило, що члени “Спеціальної комісії з фіксації та збору доказів військових злочинів української влади на Донбасі” і ГО “Справедлива захист” активно беруть участь і сприяють діяльності терористичних організацій так званих “Донецької народної республіки” і ” Луганській народної республіки”.

Поділитись