Тайвань протримався 200 днів без нових випадків SARS-CoV-2

Тайвань протримався 200 днів без нових випадків SARS-CoV-2

Тайвань протримався вже більше 200 днів без жодного випадку зараження коронавірусом всередині країни.

Домогтися такого результату владі острова допомогло оперативне реагування та використання технологій в забезпеченні карантину, повідомляє видання Bloomberg.

Близько 20 випадків все ж «привезли» з інших азіатських регіонів, але кожен з них відстежили. Тайвань ввів жорсткі заходи в самому початку епідемії: влада зобов’язала всі населення носити маски, використовували новітні технології для відстеження заражень і закрили кордони ще на початку року.

В результаті країна, судячи за даними інституту Джонса Хопкінса, зіткнулася лише з 550 випадками зараження SARS-CoV-2, з яких 7 закінчилися летальними наслідками. Як відзначають експерти, острів з більш ніж 23-мільйонним населенням, можливо, впорався з пандемією краще всіх країн в світі.

Підкреслюється, що вплив на це зробила попередня епідемія коронавируса: вірус SARS в 2003 році вдарив по Тайваню сильніше, ніж по багатьох інших країнах. Тоді було зафіксовано кілька сотень заражених і більше 70 померлих.

У березні цього року повідомлялося про випадок, що ілюструє підхід тайваньських влади до боротьби з хворобою: чоловік, який втік з карантину заради відвідування нічного клубу, отримав штраф в один мільйон місцевих доларів.

Поділитись