Світові ціни на газ пішли вниз після заяви Путіна

Світові ціни на газ пішли вниз після заяви Путіна

Заява президента Росії Володимира Путіна про готовність стабілізувати ціни на енергоносії передувало їх різкому падінню на світовому ринку.

Про це пише Financial Times.

Глава держави раніше підкреслював, що відповідну роботу потрібно засновувати на комерційній основі з урахуванням інтересів всіх сторін.

«Ринкові ціни на газ різко повернулися вниз в середу після того, як президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна готова стабілізувати стрімко зростаючі світові ціни на енергоносії, які загрожують обмежити промислову активність і різко підвищити інфляцію», – зазначає видання.

За інформацією з торгів на ICE Futures, ціни ф’ючерсів на блакитне паливо в Європі після досягнення в середу історичного максимуму – 1937 доларів за одну тисячу кубометрів – на торгах за день розгубили більше 600 доларів, а до розрахункової ціною вівторка знизилися майже на десять відсотків.

В останні місяці в цій частині світу різко зростали ціни на газ.

Ще на початку серпня розрахункова ціна найближчого ф’ючерсу за індексом голландського TTF досягала порядку 515 доларів за тисячу кубометрів, а до кінця минулого місяця показник майже подвоївся.

На думку аналітиків, до зростання цін на ф’ючерси на газ в Європі привели кілька причин: низький рівень заповнювання європейських підземних сховищ газу, обмеження пропозиції з боку основних постачальників і високий попит на скраплений природний газ в Азії.

Поділитись