Судно-трубоукладач «Північного потоку-2» поплив до порту Єгипту

Судно-трубоукладач «Північного потоку-2» поплив до порту Єгипту

В єгипетський Порт-Саїд відправився «Академік Черський» – це судно-трубоукладач, яке здатне завершити будівництво «Північного потоку-2». Але для цього його потрібно підготувати.

Про вихід «Академіка Черського» з порту Лас-Пальмас на Канарських островах повідомив сайт Myshiptracking. Судно вирушило до Єгипту – в Порт-Саїд.

Трубоукладач вийшов з Находки ще в середині лютого 2019 року і відправився в Сінгапур. Після цього він неодноразово змінював пункти призначення.

Поки до «Північного потоку-2» судно не має ніякого відношення, проте не можна виключати, що його задіють в завершенні будівництва трубопроводу. Справа в тому, що американська влада в кінці минулого року оголосила санкції проти компаній, які беруть участь в реалізації «Північного потоку-2». Через це швейцарська Allseas практично відразу заявила про припинення роботи.

У зв’язку з цим глава Міненерго Олександр Новак заявив, що Росії може використовувати «Академіка Черського» для завершення будівництва трубопроводу. Але для цих цілей судно необхідно підготувати.

Поділитись