Судно-трубоукладач «Академік Черський» знову змінив пункт призначення

Судно-трубоукладач «Академік Черський» знову змінив пункт призначення

«Академік Черський», який належить «Газпрому» і розглядається в якості основного варіанту добудувати газопровід «Північний потік – 2» по дну Балтійського моря силами Росії, змінив курс.

Раніше в якості пункту призначення корабля значився порт Находки, з якого трубоукладач вийшов в лютому.

У той же час судно продовжує рухатися в напрямку газопроводу і на даний момент, згідно з інформацією моніторингового сервісу Marine Traffic, проходить через протоку Скагеррак, яка з’єднує Північне і Балтійське моря.

Про можливе використання судна «Академік Черський» в якості трубоукладника для завершення «Північного потоку – 2» в грудні минулого року говорив глава Міністерства енергетики РФ Олександр Новак. Тоді він підкреслив, що для цього знадобиться час на дообладнання.

Будівництво газопроводу, ступінь готовності якого експерти оцінюють більш ніж в 90%, призупинено в результаті санкцій з боку США. Після введення санкцій швейцарська компанія Allseas заявила про припинення робіт і вивела свої кораблі із зони будівництва.

Зміну курсу «Академіка Черського» експерти бачать в бажанні убезпечити судно від затримок у зв’язку з американськими санкціями, оскільки, формально маючи пункт призначення, судно не має ніякого відношення до продовження будівництва газопроводу.

Поділитись