Суди в трьох штатах відхилили позови республіканців з приводу виборів

Суди в трьох штатах відхилили позови республіканців з приводу виборів

З точки зору судді Північного округу Джорджії Стівена Грімберга, суд не має повноважень втручатися у виборчі процедури, встановлені конкретним штатом.

Федеральний суд Джорджії в четвер відхилив позов республіканця Ліна Вуда, який вимагав заборонити затвердження результатів голосування в цьому американському штаті на президентських виборах в США. Про це повідомила телекомпанія CNN.

За її даними, член колегії вибірників від Республіканської партії Вуд мотивував свій позов масовими підтасуваннями на виборах і порушенням конституції. “Безсумнівно, що право голосу кожної людини є священним”, – цитує CNN постанову судді Північного округу Джорджії Стівена Грімберга. “Але це не означає, що окремі виборці вправі диктувати порядок голосування і підрахунку голосів”, – додав суддя, призначений на нинішню посаду в період правління президента-республіканця Дональда Трампа. З точки зору Грімберга, суд не має повноважень втручатися у виборчі процедури, встановлені конкретним штатом.

Крайній термін офіційного підведення підсумків волевиявлення в Джорджії закінчиться 20 листопада.

Як поінформувала телекомпанія, в четвер суди в штатах Аризона і Пенсильванія відхилили ще два позови, пред’явлених республіканцями і виборчим штабом Трампа.

Поділитись