Суддя в США затвердив виплату $ 17 млн ​​жертвам домагань Вайнштейна

Суддя в США затвердив виплату $ 17 млн ​​жертвам домагань Вайнштейна

Суддя США у справах про банкрутство затвердила план ліквідації збанкрутілої продюсерської компанії Weinstein Co, який передбачає виплату в цілому $ 17,1 млн жертвам сексуальних домагань з боку американського продюсера Харві Вайнштейна.

Про це повідомило видання Variety. За попередніми даними, кошти будуть переведені в спеціальний фонд, а потім розділені між 50 заявниками. Такий план був винесений на голосування самих жертв домагань, з яких 39 висловилися за, а проти проголосували вісім осіб. За словами судді, без такого плану врегулювання жертви могли отримати мінімальні компенсації або не одержати їх зовсім.

2 жовтня 2020 року повідомлялося, що продюсеру Харві Вайнштейн пред’явлені звинувачення в сексуальних злочинах ще за шістьма пунктами. Справи стосуються двох жертв і пов’язані з інцидентами, що сталися понад 10 років тому.

11 березня суд у Нью-Йорку засудив Вайнштейна до 23 років в’язниці за зґвалтування двох жінок в різний час в 2013 році. У Лос-Анджелесі продюсера чекає ще один судовий розгляд, за підсумками якого він може отримати до 29 років ув’язнення.

При цьому влітку стало відомо, що жінки, які раніше звинувачували американського продюсерa в сексуальниx домогательстваx і дискримінації, отримають компенсації на загальну суму $ 19 млн.

Поділитись