Суд заарештував нерухомість і акції заводу, що належав Порошенку

Суд заарештував нерухомість і акції заводу, що належав Порошенку

Київський суд заарештував все нерухоме майно та акції суднобудівного заводу «Кузня на Рибальському», яким до 2018 року володів колишній президент України Петро Порошенко, в рамках кримінальної справи про розкрадання і «відмивання» коштів проти політика.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив український юрист Андрій Портнов, за заявою якого порушено кримінальну справу.

За його словами, на даний момент заарештовано близько 94% акцій. Він також подякував владі за те, що вони розвинули ініційоване ним кримінальне провадження щодо Порошенко «по легалізації їм злочинних доходів, розкраданням, умисного ухилення від сплати податків і підробці документів» при проведенні «фіктивної угоди продажу в офшорі» даного заводу.

У липні 2019 року на Україні пройшли обшуки в офісі інвестгрупи партнерів Порошенко. У тому ж місяці силовики навідалися на українське підприємство «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» і в спортклуб «П’ятий елемент . І підприємство, і спортклуб пов’язані з Порошенком.

Відносно Порошенка порушено не менше 10 кримінальних справ. У червні 2020 року він став фігурантом у справі заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, в рамках якого колишнього президента України підозрюють в наданні свідомо незаконного наказу, який спонукав Семочка до перевищення повноважень.

Поділитись