Суд виніс рішення у справі про повернення Приватбанку Коломойському

Суд виніс рішення у справі про повернення Приватбанку Коломойському

Господарський суд Києва змушений був зупинити справу щодо ПриватБанку.

Розгляд повернень акцій колишньому власнику поки відкладено на невизначений термін. Про це повідомили в прес-службі суду.

Раніше мало відбутися слухання у справі, в якій позивачем виступає бізнесмен Ігор Коломойський і “Тріантал Інвестментс ЛТД”.

Причиною зупинки, як повідомляють деякі ЗМІ, стало розгляд іншої судової справи в іншому українському суді. Це і спричинило напередодні ​ мітинги і протести під будівлею суду, а потім навіть повідомили, що в суді закладена бомба. Таким чином, виробництво в апеляційному суді ще не відкрито.

Нагадаємо, раніше державний ПриватБанк виграв апеляцію у колишніх власників фінансової установи Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Також стало відомо, що Окружний адміністративний суд визнав, що націоналізація була незаконною. Крім того, перелік пов’язаних з ПриватБанком осіб також визнаний недоведеним, а фінансове поручительство Коломойського скасовано. Рішення суду означає, що арешт активів Ігоря Коломойського продовжиться, а Лондонський суд приступить до розгляду за позовом ПриватБанку по суті.

Видача статусу державного ПриватБанку була здійснена після рішення уряду про існування ризику банкрутства банку, в який потім нібито внесли 150 мільярдів гривень для стабілізації. Тепер Коломойський намагається повернути собі націоналізований банк або хоча б вкладені в нього кошти.

Поділитись