Суд в США засудив хакера з Росії до 12 років за кібератаки

Суд в США засудив хакера з Росії до 12 років за кібератаки

Андрій Тюрін отримав 12 років в’язниці і зобов’язаний виплатити компенсацію в 20 млн доларів.

Росіянин був затриманий в Грузії і екстрадований до США, пише DW.

Окружний суд нью-йоркського району Манхеттен у четвер, 7 січня, засудив громадянина Росії Андрія Тюріна до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у хакерській діяльності. Крім того, росіянин повинен виплатити мінімум 20 млн доларів США (16,2 млн євро) компаніям, які заявили про збитки від його діяльності.

Сторона звинувачення клопотала про 15-20 роках ув’язнення, відзначаючи, що такий вердикт пошле сигнал іншим іноземним кіберзлочинцям, пише агентство Bloomberg. Суддя Лора Тейлор Суейн пояснила, що росіянин, затриманий в Грузії в 2018 році, знаходився там під вартою в “незвично важких” умовах до екстрадиції в США.

Тюріна звинуватили в крадіжці даних у більш ніж 80 млн клієнтів американського фінансового холдингу JPMorgan Chase & Co., а також цілого ряду фінансових компаній, інформаційних ділових видань та інвестиційних фірм. Обвинувачення стверджувало, що подільником Тюріна протягом 7 років був громадянин Ізраїлю Гері Шалон. За версією слідства, зловмисники використовували отриману Тюріним інформацію для розсилки електронних листів з метою незаконного фінансового збагачення. У вересні 2019 го росіянин визнав провину в змові, електронному шахрайстві, незаконних азартних іграх в інтернеті і хакерської діяльності. Ізраїльтянин був заарештований і екстрадований до США в 2015 році.

Поділитись