Суд у Болгарії залишив під арештом п’ятьох з шести підозрюваних в шпигунстві на користь РФ

Суд у Болгарії залишив під арештом п’ятьох з шести підозрюваних в шпигунстві на користь РФ

Суд погодився з доводами прокуратури про те, що підозрювані можуть сховатися від правосуддя, якщо залишаться на свободі.

Окружний військовий суд Болгарії задовольнив вимогу прокуратури і залишив під арештом п’ятьох з шести підозрюваних в шпигунстві на користь РФ діючих і колишніх співробітників Міноборони і військової розвідки. Як повідомляє Болгарське телеграфне агентство, це рішення було прийнято після засідання, яке почалося в неділю і тривало цілу ніч.

Суд погодився з доводами прокуратури про те, що підозрювані можуть сховатися від правосуддя, якщо залишаться на свободі. Відносно шостого підозрюваного, дав свідчення, вимога про арешт не висувалося. Він відпущений під заставу.

У п’ятницю болгарська прокуратура повідомила про те, що шість співробітників Міністерства оборони Болгарії та військової розвідки затримані за підозрою в шпигунстві на користь РФ. На брифінгу були представлені аудіозаписи і відеоматеріали, отримані з використанням спеціальних засобів. За твердженням прокуратури, вони є доказом протиправних дій затриманих. Головний прокурор Іван Гешев зазначив, що злочинна група була розкрита за допомогою спецслужб країн Євросоюзу і США.

Посольство РФ в Болгарії зажадало припинити до суду всі спекуляції у цій справі. У дипмісії висловили впевненість, що “судовий розгляд буде вестися на деполітизованою, неупередженої та об’єктивної основі в суворій відповідності з нормами болгарського і міжнародного законодавства”.

Поділитись