У США визнали Лева Парнаса винним в порушенні закону про фінансування виборчих кампаній

У США визнали Лева Парнаса винним в порушенні закону про фінансування виборчих кампаній

Американський суд визнав подільника колишнього юриста Дональда Трампа Руді Джуліані, вихідця з СРСР Льва Парнаса винним у змові з метою незаконного фінансування виборчих кампаній в США.

Американський бізнесмен і виходець з України Лев Парнас, разом з іншим вихідцем з СРСР Ігорем Фруманом були заарештовані в міжнародному аеропорту імені Даллеса в Вірджинії два роки тому. ФБР пред’явило Парнасу і Фруману, які були соратниками тодішнього юриста тодішнього президента Дональда Трампа Руді Джуліані, звинувачення в незаконному фінансуванні виборчих кампанії американських політиків від Республіканської партії.

Журі присяжних визнало Льва Парнасу винним у змові з метою передачі пожертвувань до фондів американських політиків – закони США забороняють іноземцям бути політичними донорами. Пожертвування в виборчі кампанії американських політиків Парнас робив в інтересах і за власний кошт російського фінансиста Андрія Муравйова. В обмін на фінансування Парнас розраховував отримати преференції щодо їх починається бізнесу з виробництва канабісу. Крім цього, в 2018 році Лев Парнас вніс 325 тисяч доларів у виборчий фонд, який підтримував кампанію тодішнього президента Дональда Трампа. Льву Парнасу загрожує до п’яти років в’язниці за кожним з п’яти епізодів звинувачення і ще до 20 років по шостому складу злочину.

Постановою винним у порушенні законів про фінансування виборчих кампаній в п’ятницю був також визнаний соратник російського бізнесмена Андрія Муравйова, натуралізований американський громадянин Андрій Кукушкін.

Як повідомлялося, за допомогою своїх спільників Джуліані намагався скласти на Україні компромат на сина головного політичного конкурента Трампа Джо Байдена Хантера Байдена.

Поділитись