Субсидіантів моніторитимуть по-новому

Субсидіантів моніторитимуть по-новому

Одержувачів субсидій і соцдопомоги моніторитиуть по-новому – уряд запускає єдину базу даних і електронний портал E-Social.
Уряд найближчим часом має намір створити єдиний інформаційно-аналітичний центр управління та моніторингу усіма соціальними виплатами, включаючи всілякі пільги, соцдопомогу і субсидії на оплату послуг ЖКГ, пише ubr.ua. Проект розпорядження, який зобов’язує Мінсоцполітики заснувати таку систему, а також порядок її функціонування чиновники мають намір затвердити на засіданні Кабміну.

Нова система буде використовуватися всіма залученими в процес відомствами при призначенні, виплаті і верифікації фінансової допомоги. Чиновники не приховують, що одна з ключових цілей проекту – зменшення зловживань і підвищення “рівня адресності”пільг.

Проект буде реалізований в рамках кредитної угоди з міжнародним банком реконструкції та розвитку, який ще в 2014-му дав грошей нашому уряду на модернізацію системи соцдопомоги.

До 30 вересня Мінсоцполітики має забезпечити наповнення інформацією нової системи. А з 1 жовтня всі залучені в процес структури повинні будуть здійснювати призначення виплат тільки з її допомогою.

З точки зору користувача вона буде являти собою електронний портал соціальних сервісів, з особистими кабінетами під кожного громадянина. Тут люди зможуть подати заявку на отримання допомоги, перевірити її стан, подивитися історію виплат.

Поділитись