Стягнуто шкоду за незаконно зрубані дерева на Херсонщині

Стягнуто шкоду за незаконно зрубані дерева на Херсонщині

 Скадовський районний суд Херсонської області розглянув позов Державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» про стягнення шкоди з громадянина, який незаконно зрубав сухостійні дерева.

У позові зазначено, що громадянин Р. незаконно зрубав 9 сухостійних дерев дуба звичайного до ступеня припинення росту. Діаметр пня зрубаних дерев становив 9 та 12 сантиметрів. Постановою лісничого на громадянина Р. було накладено штраф у розмірі 102 грн. за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконна порубка і пошкодження дерев), йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Позивач зазначив, що діями громадянина Р. державі, в особі лісового господарства, завдано шкоду у розмірі 1594,65 грн., що і просив стягнути з відповідача.

Суд дослідив всі матеріали, обставини справи та прийшов до висновку, що позов є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Рішенням суду з громадянина Р. на користь Державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» стягнуто матеріальну шкоду у розмірі 1594,64 грн. та судовий збір у розмірі 1762 грн.

Наразі рішення суду не набрало чинності, на нього може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 30 днів з дна проголошення.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись