Стрибали в польоті: що відомо про катастрофу Ан-26 під Харковом

Стрибали в польоті: що відомо про катастрофу Ан-26 під Харковом

У Харківській області розбився літак Ан-26 Збройних сил України.

На борту перебувало 28 осіб – 7 членів екіпажу і 21 курсант Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. На місці НП були знайдені тіла 22 загиблих, двоє людей отримали важкі травми. Пошуки ще чотирьох осіб тривають – вони могли вистрибнути з літака під час падіння.

У Харківській області біля міста Чугуїв увечері 25 вересня впав військово-транспортний літак Ан-26 Збройних сил України. Борт заходив на посадку, але, не долетівши 2 км до військового аеродрому, впав близько автомобільної траси.
Аварія сталася приблизно о 20.45 на 530-му кілометрі траси Київ-Чугуїв. Падаючий літак, який має бортовий номер 5608, ледь не зачепив автомобіль.

Після падіння літак розпався на частини і загорівся, говориться в повідомленні Головного управління МНС України. Через годину пожежу було погашено прибулими рятувальниками. Для роботи на місці аварії було залучено 15 співробітників МНС і 4 одиниці техніки.

За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 28 осіб. В офіційній заяві командування ВПС України вказується, що на борту були 7 членів екіпажу і 21 курсант другого і третього курсів Університету повітряних сил імені І. Кожедуба, які проводили навчальний політ. Це були курсанти-штурмани.

На місці НП були знайдені тіла 22 загиблих. Важкі травми отримали двоє людей, яких відвезли з місця катастрофи в лікарню – у них опіки 90% тіла, повідомив директор Центру медицини катастроф Віктор Забашта.

Ще четверо людей поки не знайдені. Telegram-канал «Політика Країни» пише, що їх пошуки йдуть не на місці НП, а в прилеглому лісі. У літаку тіла не знайшли, і в числі поранених їх теж немає.

«За оперативною інформацією, під час падіння літака могли встигнути вистрибнути чотири людини. Їх зараз шукають в лісі», – йдеться в повідомленні.

На місце аварії прибув голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер. Президент України Володимир Зеленський вранці 26 вересня теж прилетить до Харкова.

На місце події також виїхали представники Міноборони і Генерального штабу ЗС України.

Поділитись