Сторінки Трампа в Facebook і Instagram розблокували

Сторінки Трампа в Facebook і Instagram розблокували

Керівництво соцмереж Facebook і Instagram розблокував в суботу особисті облікові записи чинного президента США республіканця Дональда Трампа після їх заморозки на тлі протестів у Вашингтоні.


Компанія Facebook, якій належать обидва сервісу, що не випустила відповідної заяви, однак акаунти глави держави знову стали доступні для перегляду. Останні записи на обох сторінках зроблені 6 січня. Поки невідомо, чи може Трамп публікувати нові пости.

Минулого тижня компанія прийняла рішення позбавити президента можливості писати в Facebook і Instagram до закінчення його повноважень 20 січня, в день інавгурації обраного президента Джозефа Байдена. На думку глави Facebook Марка Цукерберга, Трамп “має намір скористатися часом, що залишився перебування на посаді, щоб заважати мирним і законним передачу повноважень” свого опонента на виборах.

6 січня прихильники американського лідера увірвалися в будівлю Конгресу США, щоб перешкодити затвердженню там підсумків минулих 3 листопада минулого року в країні президентських виборів, перемогу на яких здобув демократ Байден. Сили поліції і спецназу незабаром звільнили будівлю Капітолію від увірвалися туди учасників акції в підтримку Трампа, і законодавці змогли продовжити і успішно завершити процедуру затвердження Байдена в якості обраного глави держави.

Компанія Twitter через заворушення на постійній основі заблокувала акаунт чинного президента, пославшись на порушення Трампом правил, а також у зв’язку з побоюванням, що він може спробувати спровокувати заворушення.

Поділитись