Столтенберг заявив про готовність НАТО до конфронтації з Росією

Столтенберг заявив про готовність НАТО до конфронтації з Росією

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг заявив, що НАТО готове як до конфронтації з Росією, так і до взаємодії, але все залежить від позиції Москви.

«Я вірю в необхідність направити Росії чіткий сигнал: якщо вони хочуть зіткнення, ми готові. Якщо вони хочуть співпрацювати, ми будемо раді», – зазначив Столтенберг в інтерв’ю іспанській газеті El Mundo, додавши, що НАТО готове «захищати своїх членів».

За його словами, діалог з Росією повинен ґрунтуватися на силі, на твердості.

«Але ми також повинні говорити з Росією. Між додержанням і діалогом немає суперечності. Навіть якщо ми не віримо, що відносини з Москвою можуть бути краще, ми повинні продовжувати говорити, оскільки необхідно підтримувати важливі зв’язки і відносини. Подумайте про контроль над зброєю, щоб уникнути гонки озброєнь», – уточнив генсек НАТО.

«Вони (росіяни) наші сусіди, є інтереси, потрібно уникати пригод, особливо на кордонах. Як норвезький політик я маю великий досвід роботи з Росією, і я знаю, що це можливо», – сказав Столтенберг.

Днем раніше Столтенберг заявив, що флот розвідувальних безпілотників НАТО готовий приступити до моніторингу біля кордонів Росії, флот входить в систему спостереження за поверхнею Землі Alliance Ground Surveillance (AGS).

Поділитись