Столтенберг: російські С-400 продовжують бити по НАТО і Туреччині

Столтенберг: російські С-400 продовжують бити по НАТО і Туреччині

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг оголосив, що є «серйозні побоювання» з приводу дій Туреччини, але наполягає на тому, що Північноатлантичний союз є важливою платформою для вирішення спорів, пов’язаних c Анкарою, передає АFP.

«Я висловив свої серйозні побоювання, і ми всі знаємо, що існують серйозні проблеми, починаючи з Східного Середземномор’я, турецького рішення про покупку російської системи протиповітряної оборони С-400, а також питання, пов’язані з демократичними правами в Туреччині», – сказав Столтенберг депутатам Європарламенту.

«Але я вважаю, що НАТО, принаймні, може забезпечити важливу платформу для обговорення цих питань, підняття цих проблем і проведення серйозних дебатів і дискусій з наявних проблем», – підкреслив генсек Північноатлантичного альянсу.

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО зберуться на наступному тижні в Брюсселі для першої живої зустрічі представників блоку за участю команди Байдена. НАТО вже давно намагається згладити внутрішні суперечки з Туреччиною.

Сама Анкара в останні місяці зробила більш широку дипломатичну місію, намагаючись поліпшити відносини з Європейським союзом і регіональними суперниками, такими як Єгипет, в контексті невизначеності щодо підходів Байдена.

Поділитись