Став відомий час оголошення підсумків виборів президента Білорусі

Став відомий час оголошення підсумків виборів президента Білорусі

У Білорусі, де відбулися вибори президента, почалися проблеми з інтернетом. Про збої у різних операторів повідомляють місцеві ЗМІ – користувачі не можуть завантажити мультимедійні дані, у багатьох не працює Youtube.

Про це повідомляє видання TUT.BY. Жителі Мінська повідомляють про проблеми з Telegram, VPN та іншими сервісами.

«Дуже повільно вантажаться файли в Telegram без проксі-сервісу», «Дуже повільно завантажується YouTube», «відвалюються Google-сервіси», «За Мінськом і в Мінську не відкривається платформа zubr.in», «Не відкривається сайт Віктора Бабарика», – пишуть користувачі.

Вчора зранку мережа працювала стабільно, однак пізніше почалися збої, швидкість різко впала. На подібні проблеми скаржаться багато мінчан. Опозиція закликала встановити додатки, які підтримують зв’язок по Bluetooth. Такі програми працюють тільки при великому скупченні людей.

Оператор «Белтелеком» пояснив проблеми з інтернетом «перевантаженням каналів через зарубіжний трафік».

«В даний час ми спостерігаємо перебої з доступом до деяких ресурсів і перевантаження каналів через зарубіжний трафіку в великій кількості. Поки не можемо визначити, генерують його люди або машини – зараз працюємо над цим», – заявив заступник гендиректора з технічних питань Вадим Шайбаков. Його цитує канал Onliner.

Раніше Лукашенко пообіцяв «відірвати яйця» росіянам, які щось замишляють проти Білорусі.

Центральна виборча комісія Білорусі планує оголосити остаточні результати виборів президента 14 серпня, заявила голова ЦВК Лідія Єрмошина в ефірі телеканалу «Білорусь-1».

«Я сподіваюся, у п’ятницю ми підведемо підсумки виборів», – заявила Єрмошина.

Поділитись