Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні навесні

Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні навесні

Найбільша кількість учасників ринку вірить в перспективи підвищення цін на яблуко до березня 2020 року.

Результати опитування свідчать про те, що саме яблуко трейдери, що взяли участь у опитуванні, порахували найбільш дефіцитним з усіх 40% учасників опитування, передає agronews.ua.

Крім того, в перспективи відбуватиметься й зростання ціни на картоплю до весни, незважаючи на критично низькі показники цін в Росії і на рекордно високі – в Україні. В це вірить 21% учасників опитування. Також непогано оцінюють овочівники регіону перспективи зростання ціни на цибулю ріпчасту – 19% опитаних вважали, що ціни на цибулю виростуть до березня істотніше, ніж на всі інші види овочів і фруктів.

Близько 14% учасників опитування вважає, що найбільші перспективи росту ціни до березня 2020 року будуть у капусти білокачанної.

А ось в перспективи зростання цін на буряк і моркву майже ніхто не вірить. У те, що ціни на буряк виростуть більше, ніж на інші овочі і фрукти вірить всього 2% опитаних. У моркву вірить в два рази більше людей, але теж відносно небагато – всього 4% учасників опитування.

На даний момент, найбільше на ринку України в порівнянні з минулим роком зросли ціни саме на яблуко – на 83%. Оптові ціни на картоплю зараз вище торішніх на 45%, а ось ціни на цибулю знизилися на 54%, на моркву – на 60%, на буряк – на 57% і на капусту – на 44%.

Поділитись