Стало відомо, які категорії пенсіонерів тричі отримають доплати в травні

Стало відомо, які категорії пенсіонерів тричі отримають доплати в травні

У травні в Україні пройде індексація пенсій. В середньому збільшення складе близько 300 грн. Крім цього ще деякі категорії пенсіонерів можуть розраховувати на підвищення виплат.

У травні пенсіонери отримають надбавку до пенсій в розмірі 11% і буде коливатися від 100 грн до 2000 грн. За даними ПФУ, перерахунок у травні отримають 6,9 мільйона чоловік, пише РБК-Україна.

На підвищення пенсій можуть розраховувати пенсіонери за віком та страхового стажу, за інвалідністю; втрати годувальника; вислугою років (медпрацівники і вчителі, зі стажем не менше 30 років в професії).

Якщо ж розмір підвищення не дотягує до 100 гривень, до цієї суми доплатять, але різниця (доплата) буде врахована при наступних перерахунках.

Індексацію в травні не проведуть:

працюючим пенсіонерам (їм перераховують виплати окремо);

тим, хто зовсім недавно оформив пенсію (в 2019 і 2020 році);

одержувачам соціальних пенсій (їм виплачують допомогу по іншим законам);

тим, хто отримує пенсійні виплати за “спеціальними умовами”, пенсіонери, фактичний розмір пенсії яких вище розрахункового.

Додаткові надбавки до мінімальних пенсій

Для тих пенсіонерів, виплати яких не дотягують до 2100 гривень (з урахуванням всіх інших доплат), додадуть до цієї суми. Причому така компенсація буде враховуватися при наступних перерахунках пенсій.

Багато пенсіонерів, які досягли 80-річного віку, вже отримали надбавку в квітні в розмірі 500 гривень. Таку суму нараховують пенсіонерам, чиї виплати не перевищують 9205,19 грн. А ось ті пенсіонери, яким 80 років виповнилося вже після 1 квітня 2020 року, будуть отримувати надбавку відразу після досягнення цього віку.

У ПФУ нагадують, що для отримання перерахунків і доплат нікуди додатково звертатися не потрібно. Гроші надійдуть на пенсійну банківську карту, або ж їх доставить листоноша “Укрпошти”.

Поділитись