Стало відомо, що розказав на суді чоловік, який захопив заручників у Луцьку

Стало відомо, що розказав на суді чоловік, який захопив заручників у Луцьку

Сьогодні, 23 липня, у Луцьку  відбулося судове засідання, де обрали запобіжний захід Максиму Кривошу, якій 21 липня захопив автобус у місті із заручниками, висунувши вимоги до керівництва країни.

Кривоша відправили під варту на 60 діб. Перед початком засідання чоловік поспілкувався із журналістами й пояснив свої дії, передає 

Кривош заявив, що захопив автобус, бо це «дієвий метод», і додав, що вважає «основним терористом» державу і систему, визначення яким не навів. Головну мету своїх дій чоловік сформулював так: «щоб ми всі перестали обманювати себе». Він відмовився відповідати на питання, звідки в нього зброя, яку він використовував під час захоплення автобуса.

Так само Кривош не відповів на запитання про причини свої дій. Він лише сказав, що «все написано». Вочевидь, йдеться про вимоги, які він оприлюднив у соцмережах: 1) Зеленський має у відеозверненні сказати: «Фільм “Земляни” 2005 року — дивитися всім». 2) щоб усі топ-чиновники записали відеозвернення, де скажуть, що вони «терористи в законі». Також Кривош заперечив, що в нього були спільники, назвавши це «видумками спецслужб». І додав, що робив усе, щоб загибелі людей не відбулось.

Кривош кілька разів наголосив, що його вимоги повністю ніхто не виконав, окрім президента Володимира Зеленського. Після цього він здався сам і дозволи заручникам вийти з автобуса: «Тобто ніякого не було штурму».

На запитання, як Кривоша оцінює наслідки своїх дій, той відповів: «Врем’я покаже».

Кривош визнав, що стріляв у заступника глави Нацполіції Євгена Коваля, коли той передавав людям в автобусі воду, але каже, що не збирався цілитися в Коваля, тому стріляв над ним. Причиною такого вчинку він назвав невиконання його вимог.

Кривош відмовився коментувати розмову із Зеленським, сказавши, що розповість про нього «на остаточному суді».

Поділитись