Стало відомо, що прийняла Рада на першому засіданні, яке тривало до ночі

Стало відомо, що прийняла Рада на першому засіданні, яке тривало до ночі

На першому засіданні нового скликання української Верховної ради, яке тривало до глибокої ночі, депутати затвердили прем’єр-міністра, склад його кабінету, а також проголосували за закон про скасування депутатської недоторканності.

Останню ініціативу підтримав навіть екс-президент Петро Порошенко, який, перебуваючи на посаді, не давав їй ходу. Депутати Верховної ради дев’ятого скликання на своєму першому засіданні в четвер, 29 серпня, прийняли рекордну кількість законів. Головний з них – про зняття з депутатів недоторканності – був підтриманий більшістю народних обранців. Депутати також затвердили на посаді прем’єра і ключових міністрів нового уряду.

Наймолодший прем’єр
На засіданні також було затверджено на посаді нового главу уряду України Олексія Гончарука. Його підтримали 290 депутатів парламенту. Наймолодший голова уряду – 35-річний Гончарук раніше займав посади голови третейського суду в «Союзі інвесторів України», а також заступника генерального директора ТОВ «Перша українська індустріально-інвестиційна компанія».

«Спасибі всім за привітання, друзі. Не підведу. Країна змінюється. Все буде добре», – пообіцяв новий керівник уряду.

Випробувальний термін

Всього до складу уряду Гончарука увійшли 15 міністрів і два віце-прем’єра. На посту глави МВС запропоновано зберегти колишнього міністра Арсена Авакова. Всі інші члени кабінету – нові люди.

Глава партії президента України «Слуга народу» Дмитро Разумков зайняв пост спікера українського парламенту. За його обрання проголосували 282 депутата при необхідних 226.
Новим главою МЗС був призначений Вадим Пристайко, дипломат, який обіймав високі посади в МЗС, а також працював послом України в Канаді. Кандидатуру нового глави зовнішньополітичного відомства підтримали 310 депутатів.

Новим главою оборонного відомства був затверджений Андрій Загороднюк, який до свого призначення не мав відношення до армії. У нього західна освіта, він займався бізнесом у сфері перевезень, а також гірничодобувною галуззю. У своїй заяві перед парламентаріями Загороднюк заявив, що головними завданнями вважає боротьбу з корупцією і приведення армії до стандартів НАТО і Європи.

Звертаючись до народних обранців, президент Зеленський попередив їх про «випробувальний термін у рік».

Фото РИА Новости.

Поділитись