Стало відомо про змову Трампа і принца Саудівської Аравії проти Росії

Стало відомо про змову Трампа і принца Саудівської Аравії проти Росії

Президент США Дональд Трамп попросив наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда підтримувати ціни на нафту низькими, але не дозволити їм опуститися занадто низько.

Про це обізнаний співрозмовник повідомив виданню Politico. На початку березня на тлі падіння попиту на нафту в результаті спалаху захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 в Китаї Організація країн – експортерів нафти (ОПЕК) запропонувала країнам ОПЕК + додатково скоротити видобуток з метою утримати ціни на позначці в 50 доларів за барель. Росія виступила проти, після чого Саудівська Аравія наростила виробництво, і нафта подешевшала на третину.

За словами співрозмовника Politico, коли ціна на нафту вже впала, Дональд Трамп по телефону поговорив з Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом. В ході тієї розмови президент США попросив саудівського принца підтримувати ціни на нафту низькими, але прийнятними для американських виробників сланцевої нафти. Він пояснив це тим, що занадто низька вартість може розорити частину цих компаній.

Поділитись