Стало відомо про повну бойову готовність українських військ на Донбасі

Стало відомо про повну бойову готовність українських військ на Донбасі

Діючі підрозділи українських військ в Донбасі приведені в повну бойову готовність, повідомляє «Страна.ua» з посиланням на джерела на передовій.

Як стало відомо виданню від одного з офіцерів, перемир’я фактично закінчилося в кінці січня. «Хто почав перший, вже ніхто не скаже. “Прильоти” з того боку щоночі, з нашого боку ті ж дії», – сказав він.

За його словами, противники повернулися на позиції, які займали до розведення військ. Зараз відстань між ними – 400-700 метрів.

«В окопах кожен день – по дві інспекції з штабів. Причому перевіряють дотримання умов перемир’я, як раніше, а укомплектованість боєкомплектом, готовність і справність техніки і зброї», – розповіло джерело. Військових прищеплюють від коронавірусу і неохоче відпускають у звільнення.

Джерело в українському Міноборони стверджує, що в Генштабі давно розробили кілька варіантів повернення непідконтрольних територій. Сьогодні у Києва – серйозна перевага по озброєнню і особовому складу.

«У Генштабі уважно вивчали досвід недавньої війни в Карабасі, особливо щодо дій сучасних безпілотників, які вже є на озброєнні ЗСУ. Зараз в наявності всі умови, щоб повернути Україні значну частину непідконтрольних територій. Потрібен лише наказ головнокомандувача», – заявив він.

За словами джерела, є і резервний план на випадок втручання Росії. «У цьому випадку наступ ВСУ буде зупинено. З великою часткою ймовірності потім доведеться відводити війська, щоб не повторилися “котли”, – пояснив він.

Раніше секретар РНБО України назвав дезінформацією чутки про наступ на Донбасі.

Поділитись