Стало відомо про плани Трампа звільнити глав Пентагону, ФБР і ЦРУ

Стало відомо про плани Трампа звільнити глав Пентагону, ФБР і ЦРУ

Президент США Дональд Трамп в разі свого переобрання на пост глави держави має намір звільнити директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Джину Хеспел, а також глав Пентагону і ФБР Марка Еспера і Крістофера Рея, пише портал Axios з посиланням на джерела.


За словами одного з них, Хеспел «сприймає свою роботу як маніпуляцію людьми і результатами», що деякі знаходять підозрілим.

«У зв’язку з тим, що директор національної розвідки (Джон Реткліфф) став вимагати публікації документів, (що заперечують висновки американських спецслужб про приписується РФ втручанні в американські вибори 2016 року), і тим, як вона наполягає на захисті пов’язаних з цими матеріалами джерел, в управлінні подейкують, що директор планує покинути ЦРУ незалежно від того, хто переможе на виборах», – повідомило джерело Axios.

Що стосується Еспера, то, як зазначає видання, його відносини з Трампом погіршилися після того, як перший виступив проти відправки службовців регулярних військ для розгону протестів, що спалахнули в містах США після смерті в кінці травня афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі (штат Міннесота) через дії поліцейських. За даними одного з джерел порталу, міністр оборони попросив президента не відправляти його у відставку до виборів. Інше джерело зазначає, що бажаючі зайняти посаду Еспера в Пентагоні можуть навмисно намагатися підірвати його репутацію.

Також джерела видання підтвердили раніше опубліковану газетою The Washington Post інформацію про можливе звільнення голови Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофера Рея і генпрокурора Вільяма Барра через те, що «вони не почали розслідування відносно кандидата на виборах від Демократичної партії Джозефа Байдена, його сина Хантера і пов’язаних з ними осіб».

Загальні вибори в США пройдуть 3 листопада. На них будуть обиратися президент і віце-президент, все 435 членів Палати представників і третину Сенату Конгресу, губернатори 13 штатів і територій. Сам Трамп достроково проголосував на президентських виборах країни в місті Уест-Палм-бич у Флориді, він віддав голос за свою кандидатуру.

Поділитись