Стало відомо, коли школи отримають підручники для 1 класу

Стало відомо, коли школи отримають підручники для 1 класу

Усі букварі, підручники з математики і курсу “Я досліджую світ” для першого класу вже надрукували.

Спочатку підручники розвезуть до обласних книжкових баз. Звідти – доставлять у школи до 1 жовтня, повідомляють у Міністерстві освіти і науки.

“Усі підручники затвердили і передали до друку в червні. У квітні Інститут Модернізації Змісту Освіти не допустив до конкурсу на друк підручників деякі видання. Вони подали позови до суду. Тимчасово зупинили друк підручників. Після цього знову зіткнулися з обмеженими потужностями поліграфії в Україні. Тому строк друку і доставки пересунули у середньому на місяць. Серед причин затримки також погана процедура експертизи підручників”, – розповідає Gazeta.ua юрист “Батьки SOS” Роман Бондаренко.

Міністерство освіти уже прийняло рішення про проведення аудиту та реорганізацію ІМЗО. Експертизу підручників тепер буде проводити окрема установа – Навчально-методичний центр з питань якості освіти.

“Крім того, мало місце зловживання службовим становищем деякими посадовцями ІМЗО. Вони є авторами нетипових освітніх програм. На даний момент навчальні матеріали для нетипових освітніх програм успішно продаються в школах, а от підручників для Нової української школи немає”, – розказує фахівець.

Поділитись