Стало відомо, як зміняться правила прописки в Україні

Стало відомо, як зміняться правила прописки в Україні

Процес прописки і виписки українцям полегшать, але за неправдиву інформацію будуть карати штрафами.

Незабаром в Україні зміняться правила реєстрації місця проживання. У Верховній Раді зареєстрували проект закону № 9218 “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, який радикально змінює саму суть адресної реєстрації. Про це пише видання “Хвиля”.

Автори документу декларують, що мають на меті полегшити українцям процес прописки і виписки з житла. Хоча з іншого боку, нові правила дозволять зібрати побільше даних про громадян.

Сьогодні для того, щоб поставити штамп у паспорті, українцям доводиться збирати купу різних документів, які потім слід віднести до органу реєстрації або районний центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Часто не обходиться без черг і нервів.

Нові ж правила реєстрації позбавлять українців всіх цих неприємностей.
Ключове ноу-хау проекту – розрекламований декларативний принцип. Для того щоб зареєструвати місце проживання необхідно буде лише подати заяву. Для цього достатньо відвідати будь-який орган реєстрації / ЦНАП. Або ще простіше – заповнити папір в електронному вигляді на сайті чи відправити поштою. Перевіряти достовірність даних без вагомої на те причини не стануть. З одного боку, свобода, з іншого – ризик того, що вказана інформація неправдива.

Поділитись