Стало відомо, хто з добровольців отримає статус учасника бойових дій

Стало відомо, хто з добровольців отримає статус учасника бойових дій

В Україні добровольці отримають статус учасника бойових дій. За відповідний законопроєкт проголосували 329 парламентарів Верховної Ради України.

Дані зміни вносяться в закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Згідно з нововведеннями, відтепер перелік учасників бойових дій включатиме наступні категорії: Військовослужбовці та працівники ЗСУ; Нацгвардії; СБУ; Служби зовнішньої розвідки; Держприкордонслужби; Особи рядового, начальницького складу; Військовослужбовці; Працівники МВС; Управління держохорони; Держслужби спецзв’язку та захисту інформації; Бійці-добровольці, які до вступу в силу закону про реінтеграцію Донбасу добровільно захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і безпосередньо виконували бойові завдання АТО в районах її проведення не менше 30 календарних днів (незалежно від перерв) у взаємодії з ЗСУ, МВС, НГУ, НПУ, СБУ та іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Даний статус не поширюватимуть на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, а також осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції (зокрема проводили волонтерську діяльність), пише zt.20minut.ua.

Поділитись