Стало відомо, чому Путін тричі телефонував Трампу

Стало відомо, чому Путін тричі телефонував Трампу

Президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп провели три телефонні розмови за три дні. Стільки ж вони зідзвонювалися за весь 2019 рік.

Президент США Дональд Трамп в ході телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним обговорив заходи, що вживаються для стабілізації ситуації на світовому нафтовому ринку і особливо відзначив зусилля Москви в цьому напрямку.

Про це йдеться в повідомленні, яке з’явилося на сайті американського Білого дому. Трамп подякував Путіну за активне налагодження взаємодії з Саудівською Аравією та іншими країнами, які видобувають нафту, що вже знизило градус напруги на світових енергетичних ринках.

Раніше в ході тристоронніх переговорів між лідерами Росії, США і Саудівської Аравії була досягнута домовленість про загальне скорочення видобутку нафти. На позачерговому засіданні організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), куди входять 23 країни, було прийнято рішення знизити обсяг видобутку на 9,7 млн ​​барелів на добу.

Третій раз російський лідер зідзвонився з американським колегою 12 квітня. Крім угоди ОПЕК +, вони обговорили актуальні питання забезпечення стратегічної безпеки.

10 квітня глава держав двічі провели телефонну розмову по темі угоди ОПЕК + про обмеження видобутку нафти і співпраці в космічній галузі. Лідери країн вперше в історії зателефонували два рази за добу.

Поділитись