Стало відомо, чим в Україні займеться нова соціальна служба

Стало відомо, чим в Україні займеться нова соціальна служба

Українці незабаром відчують на собі реформу соціальних служб. Так, у процесі реформи багато соцслужб об’єднаються в загальному Центрі контролю.

Однак при цьому відбудеться поділ функцій нарахування соціальних виплат та контролю за правильністю використання коштів з бюджету, які виділяють на “соціалку”, пише “Знай”.

Відомо також, що реформа соціальних служб проводиться в рамках проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, що фінансується Світовим банком.

У грудні 2018 року постановою Кабміну було створено нову структуру – Державна соціальна служба України. У травні 2019-го іншою постановою Кабміну (№458) було затверджено Положення про цю службу. А 25 червня пройшов конкурс на керівника Держсоцслужби. За його підсумками нову структуру очолила Марина Лазебна.

Державна соціальна служба як раз і контролюватиме правильність нарахування соцдопомоги і стежити за використанням бюджетних коштів. Крім того, вона контролюватиме роботу місцевих управлінь соцзахисту, які зараз є структурними підрозділами виконкомів, соціальних центрів для сім’ї, дітей та молоді та інших соціальних служб.

Поділитись