Стали відомі результати обрання запобіжних заходів для розкрадачів коштів НБУ

Стали відомі результати обрання запобіжних заходів для розкрадачів коштів НБУ

13 листопада 2019 року члену Ради Національного банку України обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

12 листопада 2019 року Антикорупційним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн 156 тис. гривень застави колишньому заступнику голови правління ВіЕйБі банку.

Того ж дня Антикорупційним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 15 млн 368 тис. гривень застави колишній директорці Генерального департаменту банківського нагляду НБУ.

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили власнику та колишньому голові правління ПАТ «ВіЕйБі Банк» про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту. Зважаючи на те, що місцезнаходження даних осіб не встановлено, вручення письмових повідомлень про підозру було надіслано поштою, а також вручено житлово-експлуатаційній організації за місцем реєстрації вказаних фігурантів провадження, тобто в порядку, визначеному ст. 135, 278 КПК України.

Дії вказаних осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України.

Поділитись