Стали відомі плани США і Британії по додатковим санкціям проти Росії

Стали відомі плани США і Британії по додатковим санкціям проти Росії

США і Великобританія обговорюють можливість введення додаткових санкцій відносно Росії за нібито використання хімічної зброї.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела. Йдеться про різні варіанти тиску на Москву від обмежень проти російських бізнесменів до санкцій, пов’язаних із суверенним боргом країни.

За даними джерел, Великобританія має намір діяти через Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Вашингтон, в свою чергу, збирається ввести черговий пакет санкцій за умови, якщо Росія не дасть гарантії відмови від застосування хімічної зброї і не надасть інспекціям доступ до об’єктів, де воно нібито знаходитися. У цьому випадку США скористаються «Актом Магнітського».

Відзначається, що санкції, пов’язані з російським держборгом, будуть прийняті за умови, що такі ж заходи почнуться й в Європі.

Напередодні, 3 березня, Держдепартамент США назвав умови для відмови від нових санкцій відносно Росії. Для того щоб уникнути другого раунду санкцій російська сторона повинна задекларувати і знищити «неоголошене хімічну зброю».

У той же день офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова зазначила, що США виставляють себе головним борцем з хімічною зброєю, кажучи про хімічний роззброєння в світі, але по факту намагаються відвести дискусію від того, що свій арсенал хімічної зброї вони не знищили.

Поділитись