США звернулися до українців після зустрічі із Зеленським

США звернулися до українців після зустрічі із Зеленським

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон висловив підтримку Україні в питанні цілісності країни. Відповідний пост з’явився в Twitter.

“Під час зустрічі віце-президента США Майка Пенса з президентом Зеленським послання віце-президента не могло бути більш ясним: США стояли і будуть стояти разом з народом України у питаннях безпеки і територіальної цілісності”, – зазначив Болтон.

Зустріч політиків пройшла у Варшаві, куди і Зеленський, і Пенс прибули на заходи, присвячені річниці початку Другої світової війни. Зеленський також провів зустріч з президентами Польщі та Литви.

Українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Майк Пенс запевнив, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання військово-технічної допомоги Україні.

Нагадаємо, офіційний Київ не визнає Крим російським, звинувачуючи РФ в незаконному захопленні території. Москва відкидає всі звинувачення.

Фото Ройтерс.

Поділитись