США запустили програму з розвитку громадянського суспільства Азербайджану

США запустили програму з розвитку громадянського суспільства Азербайджану

Американське агентство з міжнародного розвитку має намір запустити в Азербайджані програму, мета якої полягає в «зміцненні» громадянського суспільства країни.

Ініціатива Сполучених Штатів являє собою допомогу громадянам і організаціям громадянського суспільства Азербайджану по частині комунікацій один з одним і урядом з різного роду проблем.

В якості мети називається зміцнення офіційних і неофіційних цивільних об’єднань, а також підтримка і розширення їх участі в сприянні розвитку Азербайджану в соціальній та економічній сферах за допомогою «впровадження інноваційної практики залучення в роботу на місцевому та регіональному рівнях».

В агентстві зазначили, що підтримка громадян і громадянських суспільств Азербайджану за частиною ефективної взаємодії з державою допоможе штатам внести «більш вагомий внесок у соціально-економічний розвиток їх спільнот і в вдосконалення управління в зонах їх впливу».

Напередодні, 21 квітня, стало відомо про плани американського Державного департаменту виділити $ 120 тис. на посилення медіаринку Казахстану.

Поділитись