США запропонували 5 мільйонів доларів за дані про кримінального авторитета з Киргизії

США запропонували 5 мільйонів доларів за дані про кримінального авторитета з Киргизії

Держдепартамент США збільшив грошову винагороду за інформацію про кримінального авторитета з Киргизії Камчибека Кольбаєва, яка дозволить заарештувати його.

«Держдепартамент США оголошує про збільшення винагороди до $ 5 млн за інформацію, яка приведе до арешту і / або осуду Камчибека Кольбаєва, і / або за інформацію, яка допоможе порушити фінансові потоки злочинної організації Кольбаєва», – повідомляється на сайті відомства.

У 2000 році Кольбаєв був засуджений за замах на вбивство свого колишнього кримінального авторитета і вбивство ще двох осіб. Він був засуджений до 25 років в’язниці, проте, відсидівши шість років, втік з в’язниці. У 2007 році в Держдепі США назвали Кольбаєва лідером найвпливовішої злочинного угруповання в Киргизстані, а в 2008 році він був «коронований в злодії в законі».

В останній раз він був арештований в жовтні 2020 року в Бішкеку за створення та участь у злочинній організації, зазначили у відомстві.

Як повідомляла газета «Вечірній Бішкек», 2 березня суд прийняв рішення відпустити під підписку про невиїзд на час слідства.

Поділитись