США за тиждень евакуювали з Афганістану 6 тисяч осіб

США за тиждень евакуювали з Афганістану 6 тисяч осіб

Влада США з 14 серпня евакуювала з Афганістану майже 6 тис. осіб, повідомив в ході бесіди з журналістами представник Білого дому.

«З моменту останнього оновлення, яке було поширено ввечері, військові США евакуювали приблизно 1,8 тис. осіб десятьма літаками C-17. З 14 серпня ми евакуювали майже 6 тис. осіб», – наводить слова чиновника Білий дім.

Президент США Джо Байден повідомив, що в Афганістані знаходяться до 15 тис. американців, яким потрібна евакуація, і до 65 тис. афганців, яких Сполучені Штати хочуть вивезти. Але для того щоб вивезти людей до кінця місяця, за словами Байдена, потрібно прискорити темпи поточного процесу евакуації.

17 серпня офіційний представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що три бази в Сполучених Штатах готові прийняти до 22 тис. Біженців з Афганістану в найближчі тижні.

16 серпня в Держдепартаменті США відзначили, що бажаючим покинути Афганістан повинна бути надана можливість виїхати. У зовнішньополітичному відомстві закликали всі сторони до сприяння безпечного від’їзду з Афганістану іноземних громадян і афганців. Заяву підписали більш ніж 60 країн.

Поділитись