США включили в оборонний бюджет санкції проти “Північного потоку-2”

США включили в оборонний бюджет санкції проти “Північного потоку-2”

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету країни на 2020 рік в розмірі 738 мільярдів доларів.

У нього включили санкції проти російських газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік», передає Reuters. Після схвалення проект оборонного бюджету має надійти на підпис президенту США Дональда Трампа.

Санкції щодо російських газопроводів передбачаються в якості заходів для «забезпечення енергетичної безпеки Європи». Тим же документом забороняється військову співпрацю з Росією «з метою розширення протидії шкідливої ​​діяльності Росії, Китаю та інших країн».

Також документ передбачає виділення військової допомоги Україні в розмірі 300 мільйонів доларів. Це на 50 мільйонів більше, ніж у бюджеті на 2019 рік.

Будівництво «Північного потоку-2» практично завершено. Станом на листопад 2019 го побудовано більше 80 відсотків газопроводу. Його запуск запланований на середину 2020 року.

Газопровід «Турецький потік» пройде по дну Чорного моря до Туреччини і далі до Греції. Перша гілка призначена для поставок газу на турецький ринок, друга – для поставок газу в Південну і Південно-Східну Європу. Запуск «Турецького потоку» заплановано на 8 січня 2020 року.

Поділитись